Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Glitchy audio with Parallels on macOS [SOLVED]
Avatar
oneday
New Member
Members
September 13, 2020 - 9:02 pm
Member Since: September 13, 2020
Forum Posts: 1
sp_UserOfflineSmall Offline

Just wanted to post this in case anyone has the same problem. When I first ran RACKAFX on my iMac using Parallels, there was quite a bit of static/glitchy audio - buffer underrun. I discovered the "Setup Audio Devices" settings and increasing the latency fixes it. However, there is too much latency this way, the audio is completely laggy once you get the audio playing back correctly.

The tip is to go into "Sound & Camera" settings in Parallels and change "Type" from HD Audio to AC'97. With this I am able to get smooth playback with only minimally raising the latency to Driver Latency: Low, Latency Multiplier: 2 and Audio Buffer Size: 128.

Hope this saves someone some time in getting smooth playback.

Forum Timezone: America/New_York

Most Users Ever Online: 152

Currently Online:
5 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Skyler: 48

Derek: 46

Frodson: 45

Peter: 43

TheSmile: 43

clau_ste: 39

Chaes: 37

JimmyM: 33

Gwen: 32

jim: 27

Member Stats:

Guest Posters: 1

Members: 649

Moderators: 1

Admins: 4

Forum Stats:

Groups: 13

Forums: 40

Topics: 696

Posts: 2675

Newest Members:

Alex, oneday, Phelan Kane, audiocoder, agel, Makai, Abyz, Nonlinear, IgorVish, Arjuna

Moderators: W Pirkle: 470

Administrators: Tom: 74, JD Young: 80, Will Pirkle: 0, W Pirkle: 470